11 beneficii ale ciocolatei

Data: 24.12.2012
11 beneficii ale ciocolatei

Cu toții iubim ciocolata şi acum, în perioada sărbătorilor, o consumăm mai mult ca niciodată. Se zice că ciocolata nu este neapărat benefică organismului, lucru care este complet fals, în cantităţi medii, ciocolata poate face chiar bine organismului. Să vedem ce beneficii ne poate oferi:

 • scade colesterolului – deşi ciocolata conţine grăsimi, aceste grăsimi, cele mai multe dintre ele, nu afectează colesterolul, şi mai mult, scad colesterolul rău.
 • previne bolile de inimă – un studiu recent a relevat faptul că prin consumul unui pătrăţel de ciocolată neagră, sunt reduse cu 40% şansele unei boli cardiovasculare şi cele de infarct miocardic şi de accident vascular cerebral. Flavonoide din ciocolată sunt cele care ajută la scăderea riscului bolilor de inimă la consumatorii de ciocolată şi scad presiunea sangvină.
 • stimulează starea de spirit şi este antidepresivă – ciocolata creşte producția de endorfine în organism, ceea ce reduce capacitatea corpului de a simți durerea și induce starea de bine. Teobromina şi tiramina din compoziţia ciocolatei sunt substanţele care ajută la combaterea depresiei la nivel cerebral şi chiar a durerii şi creşte libidoul.
 • combate cancerul – se zice că ciocolata conţine nişte subtanţe antioxidante în cantităţi mari care ajută la distrugerea radicalilor liberi din organism.
 • ameliorează simptomele premenstruale – deoarece ciocolata este o sursă importantă de magneziu, aceasta este extrem de utilă în ameliorarea crampelor menstruale.
 • reduce durerea – ciocolata este faimoasă pentru faptul că alină durerile, atât premenstruale, cât şi alte dureri ale organismului datorită componentelor sale.
 • are grijă de piele – ipoteza care susţine că ciocolata favorizează apariţia acneei nu a  fost niciodată demonstrată. Mai mult, cremele pe bază de ciocolată reduc ridurile şi celulita. Ciocolata îmbunătăţeşte textura pielii şi o protejeaă de razele UV.
 • este bună pentru creier – ciocolata creste fluxul de sânge de la nivelul creierului și contribuie la îmbunatățirea funcției cognitive. Ciocolata neagră ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
 • conţine vitamine şi minerale – precum potasiu, cupru, magneziu şi fier.
 • întăreşte smalţul dinţilor  – teobromina din ciocolata neagră s-a demonstrat că întărește smalțul dinților. De mici ni se spune că ciocolata creează carii dar ciocolata consumată responsabil, din contră, poate ajuta la combaterea bacteriilor care creează cariile.
 • grăbeşte metabolismul – datorită aceleaşi componente din ciocolată, teobromină, substanţă cu proprietăţi asemănătoare cafei­nei, ciocolata accelerează rata metabolismului  şi stimulează arderea caloriilor.

Deci liber la ciocolată, dar cu responsabilitate!

Comentariul tau