Beneficii pentru frumuseţe a uleiului de jojoba

Data: 18.01.2013
Beneficii pentru frumuseţe a uleiului de jojoba

Uleiul de jojoba este extras din semințele plantei de jojoba şi acest ulei  se gaseşte sub formă de ceară, care devine lichid la căldură.  Există uleiul neprelucrat, foarte rar, şi uleiul prelucrat. Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie, strălucitoare, în timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar și transparent. Uleiul de jojoba are o durabilitate îndelungată deoarece este un lichid relativ stabil şi nu se oxidează.

La ce este bun uleiul de jojoba:

  • Pentru păr  Se utilizează dacă ai părul uscat şi aspru. Ca și metodă de folosire, masează scalpul cu ulei și lasă capul acoperit cu un prosop 10-15 minute, sau pune câteva picături de ulei în balsamul tău obişnuit. Urmează acest tratament o dată pe săptămâna și părul tău va deveni mai mai sănătos şi moale.
  • Pentru ten Acesta se zice că ar fi similar cu sebumul.  Uleiul de jojoba se absoarbe foarte repede în piele şi are rolul de a reduce excesul de sebum, prevenind astfel apariția acneei.  Deci, este recomandat pentru tenul gras şi mixt şi previne apariţia ridurilor.
  • Pentru corp Având proprietăţi hidratante, cicatrizante şi calmante, jojoba este ingredientul perfect pentru întreţinerea pielii.
  • Pentru mâini Uleiul de jojoba întăreşte unghiile şi înmoaie cuticulele.
  • Ca balsam de buze sau demachiant Datorită proprietăţii sale de hidratare, îndepărtează machiajul în mod natural şi hidratează pielea şi buzele.
  • Pentru masaj Pielea masata cu uleiul de jojoba va fi mai fină, suplă şi strălucitoare. Se recomandă amestecarea acestuia cu alt tip de ulei.

Uleiul are conţinut mare de vitamina E şi minerale. Previne deteriorarea celulelor, este antibacterian şi hidratant. Este cicatrizant, calmant şi hrăneşte pielea. Mai este perfect pentru bărbierit şi epilat.

Noi recomandăm Uleiul de Jojoba Alva care îngrijeşte şi protejează pielea uscată şi aspră şi acţionează eficient pentru a preveni îmbătrânirea pielii corpului. Şi dacă doriţi să revitalizaţi scalpul protejând în acelaşi timp firul de păr, puteţi încerca Balsamul de păr cu Jojoba. Dă o textură mătăsoasă părului, lăsându-l suplu şi uşor de pieptănat.

Comentariul tau