Ziua Pământului, a 43-a ediție

Data: 22.04.2013
Ziua Pământului, a 43-a ediție

În 1970, după multe evenimente semnificative, precum accidentul nuclear dintr-o centrală din Carolina de Sud, manifestarea studenților împotriva războiului din Cambodgia și poluarea exccesivă ce se resimțea tot mai tare, întreaga atenție s-a resfrâns asupra mediului înconjurător, începând să apară și în sfera muzicală tot felul de influențe despre protejarea planetei. Astfel, senatorul Gaylord Nelson a fondat Ziua Pământului în 22 aprilie 1970 pentru a atrage atenția asupra acestei probleme și clasei politice.

În primul an au fost 20 de milioane de oameni implicați în acesată celebrare, însă, două decenii mai târziu, Ziua Pământului era sărbătorită de peste 200 de milionae de oameni din peste 141 de țări ale lumii.

Astăzi, în 2013 încercăm din nou să tragem un semnal de alarmă și să îndreptăm atenția oamenilor asupra sănătății Pământului.

Suntem de părerea că, atunci când noi adoptăm un stil de viață sănătos din toate aspectele posibile, acest lucru se va răsfrânge și asupra planetei. Este un efect de domino, care pe termen lung poate avea efecte benefice pentru întreaga omenire.

Ce înțelegem printr-un stil de viață sănătos?

  • renunțarea la produse sintetice în detrimentul celor organice, naturale – astfel încurajăm producătorii mici care fac produse premium, naturale de o calitate superioară și respectă normele de protejare a mediului;
  • recilăm produsele uzate;
  • utilizăm energie alternativă;
  • consumăm alimente proaspete și naturale;

 

Există aceste câteva soluții și multe altele care ne pot ajuta să menținem un echilibru în viața noastră și să trăim în armonie cu natura.

 

Comentariul tau