
Se apropie Paștele ortodox și mare parte din populația țării este ocupată cu ultimele pregătiri. Pentru că știm că ați fost harnici și ați făcut deja curățenia de primăvară, ne-am gândit să vă răsplătim cu produse de make-up la fel de naturale și de sănătoase ca zâmbetul unui copil care desface cadoul preferat.
Vă invităm să ne povestiți ce metodă de a vopsi ouăle de Paște folosiți. Dacă este o metodă naturală, abia așteptăm s-o auzim. Dacă folosiți produse chimice din comerț, ne puteți povesti, dar aveți totuși grijă ce vopsele alegeți, pentru că nu ne dorim ca tocmai ouăle să vă întunece această sărbătoare frumoasă. Oricum, lăsați-ne un comentariu la acest articol în care să ne povestiți cum vopsiți ouăle și cum le oferiți strălucire.
Noi vă răsplătim cu un set de ruj de buze și fard de pleoape din colecția Creamy de la Alva. Vom folosi tot random.org pentru a extrage câștigătoarea. Combinația de culori o alegeți voi, să fim siguri că produsele pe care le câștigați vă vor ajunge direct la suflet.
Concursul se desfășoară în perioada 29.04 – 08.05 2013. Extragerea va avea loc în data de 9 mai 2013, iar câștigătoarea va fi anunțată pe mail, pe blog și pe Facebook. Vopsește cu spor și cât mai natural și câștigi ușor produse organice de make-up!
UPDATES!!!
Mulțumim tuturor participanțiilor la concurs, ne-am bucurat să citim atâtea metode naturale și sănătoase de vopsirea a ouălor.
Așadar, felicitari câștigătoarei acestui concurs: EMILIA DINU
Te vom contacta pentru detalii, să ne comunici opțiunile de culoare și să stabilim detaliile pentru a intra în posesia premiului.
Noi folosim o varianta ieftina si naturala de vopsire :cojile de ceapa . Pentru stralucire le ung cu putin ulei sau cu o bucata de slanina.
Mama mea foloseste de asemenea cojile de ceapa si ies frumoase, nu ies chiar rosii ci maro, dar noua ne plac tare mult.
folosesc vopasea, iar pentru stralucire putin ulei.
ALEGE COLORANŢII DIN GRĂDINĂ !!!
– pentru a obţine ouă roşii, fierbem sfeclă roşie sau coji de ceapă roşie şi ţinem ouăle deja fierte în lichidul respectiv minim 15 minute.
– pentru un verde viu, fierbem pătrunjel, urzici sau spanac şi lăsăm ouăle fierte să se coloreze vreo 20 de min.
-pentru un galben maroniu, poţi folosi,la alegere,fiertura de frunză de nuc, ceaiul negru sau cafeaua.
-fierbe câteva zeci de minute morcovi daţi pe răzătoare sau coajă de portocale sau lămâie; cufundă ouăle în lichidul astfel obţinut şi vei avea un galben solar. Obţinem acelaşi efect folosind o fiertură din flori de gălbenele.
Sărbători fericite !
Sunt traditionalista si fac doar oua rosii,nu si de alte culori.Chiar daca nu iese culoarea la fel de intensa ca cea din comert,prefer sa le vopsesc natural.Reteta o stiu de la bunica mea :coji de ceapa rosie,cat mai multe,o sfecla rosie,apa si cateva linguri de otet.Le fac simple sau cu modele,folosesc frunzulite sau floricele pe care le lipesc pe ou si apoi le invelesc in ciorap fin. Pentru starucire le ung de cateva ori cu untura de porc sau cu ulei.
Mie imi place sa vopsesc ouale natural, cu foi de ceapa rosie (maro), turmeric (galben), sfecla rosie (rosu), frunze de patrunjel (pentru culoarea verde si pentru model) si suc de afine (albastru). Pentru luciu le ung cu slanina.
In fiecare an, inainte de Paste, “colectionam” coji de ceapa rosie cu care vopsim ouale. Ne iese o culoare roscat-maronie unica, inexistenta in nici un plic de vopsele chimice. Ca sa fie mai frumoase, le decoram cu diferite modele de frunze (pe care le atasam de oua in ciorapi de nylon), iar dupa ce au fiert, le ungem cu slanina, pentru luciu.
Eu fac de obicei numai oua rosii pentru a obţine ouă roşii, fierb sfeclă roşie sau coji de ceapă roşie, iar pentru stralucire le ung cu ulei.
folosesc vopsea de calitate din comert, iar pentru luciu, le aplic un strat de ulei de floarea-soarelui
Imi place sa vopsesc ouale doar cu vopsea naturala, fara chimicale. Pentru a obtine diverse culori, de regula combin ingredientele, astfel:
– rosu: frunze de ceapa rosie, compot de visine sau cirese, vin rosu, ardei capia.
– portocaliu: coji de portocala, morcov, frunze de ceapa
– violet: suc de struguri negri, foi de ceapa rosie, vin rosu, violete.
– albastru: suc de struguri, foi de varza rosie
– galben: ceai de musetel, coji de lamaie si de portocala, ceai verde, telina, morcov.
– verde: spanac, busuioc.
– maro: cafea, coji de nuca, ceai negru.
Ouale se lasa cam 30-60 de minute la fiert, pana cand culoarea lor se accentueaza. Pentru fixarea culorii ouale se pun in otet, iar pentru luciu, se ung cu slanina sau ulei.
Noi in familie avem o traditie din bunica si mama mea si eu vopsim oua cu coaja de ceapa
De foarte multi ani eu folosesc doar coaja de ceapa rosie pentru a vopsi ouale.Imi adun din timp coaja de ceapa sa am suficienta si in joia mare fierb coaja de ceapapana iese toata vopseaua din ea,apoi strecor apa colorata si o pun iarasi la fiert cu otet si adaug ouale spalate de grasimea de pe ele si le las sa fiarba cateva minute sa fie tari ,nu este preferat ca ouale sa ramana moi,le scot din oala si le ung cu o bucatica dematerial uns in ulei si le asez pe un prosop ,asa ouale devin stralucitoare si foarte bio!
Folosesc vopsea din comert,iar pentrui stralucire folosesc untura ….
noi vopsim ouale cu coji de ceapa rosie (ceapa de la bunica din gradina,nu astea din comerti de sera). iar pentru stralucire le ungem cu slanina. mai vopsim oule cu coji de castane,insa ies maronii ca si culoare.
Noi folosim o varianta ieftina si naturala de vopsire :cojile de ceapa . Pentru stralucire le ung cu putin ulei sau cu o bucata de slanina.
Eu si mama vopsim ouale folsind foi de ceapa (alba si rosie)si sfecla rosie .Mai folosim frunzw de patrunjel pentru ornat(se pun ouale intr-o buata de ciorap).Pentru luciu le strrgem cu o carpa inmuiata in ulei
folosim produsele de vopsit din comert din pacate(dar e mai comod) iar pt stralucire folosim un pic de untura sau ulei
Mie imi place sa vopsesc ouale natural, cu foi de ceapa rosie
Oua vopsite de Paste: violet inchis – vin rosu
Diluat sau folosit ca atare, vinul rosu poate fi extrem de eficient in obtinerea unor oua de culoare violet-inchis.Spanacul nu este eficient daca este folosit proaspat. Culoarea obtinuta poate fi un gri spalacit, in locul verdelui asteptat. Cu putin noroc insa, zeama de spanac fiert sau de iarba fiarta poate colora ouale de Paste intr-un verde crud deosebit.rosu caramiziu – paprika
Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obtine oua de un frumos rosu-caramiziu. galben – sofran de India
Acest condiment da o culoare galbena oualor de Paste, dar necesita mai mult timp pentru ca vopseaua sa prinda.
Ingredinte: Cateva varfuri de cutit de sofran puse intr-un borcan cu apa de la robinet.
eu intotdeauna vopsesc ouale natural cu sfecla rosie si coji de ceapa rosie pun si 1-2 linguri de otet
pentru stralucire folosesc o carpa imbibata in ulei sau grasime(untura)
Multumim pentru concurs! :-*
Va doresc un Paste Fericit!
CU VOPSEA OBIJNUITA DIN COMERT
In functie de culoarea pe care vreau sa o obtin folosesc diverse ingrediente. De exemplu pentru rosu folosesc sfecla tocata, o lingura de sare, o lingura de otet si se fierb timp de 30 min. Pentru albastru ouale se inmoaie in solutie de varza rosie la temperatura camerei,otet si sare timp de 30 de minute. Pentru galben ouale se inmoaie in solutie de curcuma la temperatura camerei, 30 de minute. Dupa ce le-am vopsit, le las sa se usuce iar apoi le sterg cu un servetel imbibat in ulei pentru a le da stralucire.
Folosesc vopseaua clasica,le dau luciu cu ulei!
Pe ou pun 1-2 frunze de partunjel.apoi il invelesc intr-un dres si pe urma il fierb in apa cu coji de ceapa si frunze uscate da nuc.Pentru stralucire il ung cu untura sau ulei.
Ptr oua vopsite mai apropiate de rosu si de oranje decat de maro, eu folosesc coji de ceapa galbena – iese un rosu portocaliu- si amestec de 2parti ceapa galbena si 1 parte ceapa rosie – un rosu puternic. Pastrez plasele acelea de plastic in care cumparam de obicei portocale si le folosesc ptr a inveli ouale: in acest fel va ramane pe ou un model interesant. De asemenea, nu arunc dresurile uzate care au model, ci le pastrez, le spal si apoi invelesc ouale in ele inainte de a le pune la fiert, pentru a obtine oua cu modele extravagante intr-un mod simplu si necomplicat.
mama mea foloseste vopsea de oua clasica iar pentru luciu foloseste ulei dar uneori le mai face si cu foi de ceapa.
eu si mama vopsim ouale cu vopsea din comert, sunt tare frumoase si ochioase in fiecare an, culorile sunt inedite si au luciu! Pentru diversificare, imi place sa mai aplic abtibilduri!Sarbatori cu Bine!
Pentru oua verzi folosesc urzici si spanac, pentru oua galbene folosesc sunatoare sau rostopasca, pentru oua rosii-maronii folosesc coaja de ceapa.
Mie imi place sa vopsesc ouale natural, numai rosii, cu foi de ceapa rosie (maro) si sfecla rosie si luciu le dau cu slanina.
folosesc vopsea din comert si le dau luciu cu grasime
vopsea din comert (exclusiv rosie) si ulei pentru stralucire
Pentru portocaliu le las în suc de morcov, iar pe cele roșii le vopsesc cu sfeclă roșie. Pentru a atrage copiii, le acopăr cu folie strălucitoare sau lipesc mărgelușe fine cu superglue din loc în loc.
Pe oul natural desenez maci și margarete.
poti vopsi cu ajutorul fruzelor de ceai verde concentrat
Folosesc vopsea din comert iar pt stralucire putin ulei sau unt.
Dupa cum vad eu pe la comentarii,majoritatea folosec foi de ceapa,eu mai folosesc si sfecla rosie,vin rosu, coji de portocala, morcov
Folosesc o metoda ecologica metoda vopsitului oualor cu coaza de ceapa rosie.
Foi de ceapa rosie puse la fiert ,la care se adauga un pic de otet ,dupa ce au fiert bine . Ouale vopsite se ung cu putin ulei.
Vipsesc ouala impreuna cu mama mea in mai multe feluri. O parte clasic, simple in vopsea, unele cu modele de la diferite frunze interesante pe care le gasim prin gradina, iar cele de efect sunt cele in coji de ceapa pentru ca bagandu-le in toate culorile capata un colorit superb. Pentru luciu folsim o carpa putin imbibata in unlei cu care stergem ouala.
Acasa la noi, ouale sunt vopsite cu diferite culori si cu modele de frunze. Luam un ciorap din dulapul mamei, il taiem frumos, punem o frunzulita pe suprafata oului si apoi punem ciorapul peste. Apoi, il bagam in vopsea. Iasa astfel niste modele superbe. Stralucire cu ajutorrul unei bucati de slanina :).
folosesc vopsea de oua si le dau stralucire cu ulei
Folosesc desene din comert pt a le aplica pe oua. Ies foarte frumoase!
In coji de ceapa
Pun vopsea in oala, si ouale fierte, adaug o lingura de otet.Dupa ce se vopsesc ouale le scot pe servetel apoi le ung cu ulei pentru stralucire
Eu folosesc vopsea din comert. In functie de timpul pe care il am fac si oua cu model: le pun in ciorap alaturi de cate o frunzulita.Leg ciorapul si bag ouale in vopsea.Pentru stralucire folosesc putin ulei
La noi in familie traditia de a vopsi ouale este cu coaja de ceapa rosie ,le legam cu frunze de trifoi,de patrunjel,cu floricele le fierbem apoi le ungem cu o felie de slanina pentru luciu.
Pentru o culoare in mod natural folosesc sfecla rosie penru culoarea rosie,varza rosie pentru violet pentru stralucire putin ulei pe o cirpa curata .
Metodă de a vopsi ouăle de Paște: In primul rand folosiți produse chimice din comerț. O alta meetoda consta in invelirea oului fiert in hartie creponata colorata si scufundarea lui intr-o baie de otet unde se tine circa 5 minute.
vopsea din comert..e cea mai buna
voi testa vopseaua bio…e prima data
VOPSEA DIN COMERT SI PENTRU STRALUCIRE SLANINA
Eu vopsesc ouale cu sfecla rosie si foi de ceapa alba sau rosie.O alta metoda pe care o folosesc este cu hartie creponata de diferite culori.
folosesc vopsele din comert si marar si patrunjel pentru model
Noi folosim vopseau de oua , dar folosim si frunze de patrunje, leustean pentru a avea un decor frumos
Cu carioca
Cu autocolante
Le fierb intr-o apa in care am adaugat si vopsea de oua.
le cumpar deja colorate
Aceasta metoda am invatat-o de la bunica mea pe cand eram inca mica si o aplic si eu acum.Cum la sat totul este cat se poate de natural traditia vopsitului de oua nu era o exceptie,asa ca ea nu folosea vopsele gasite la orice colt de strada ci le vopsea cu ajutorul cojii de ceapa rosie,iar pentru luciu le stergea in final cu un material ce fusese imbibat in ulei.Astfel ouale erau simple,frumoase,fara modele,pentru ca imi spunea tot ea,”ce e natural si simplu este mai frumos”,lucru ce a devenit un motto pentru mine.
traditia noastra e sa scufundam ouale in apa in care a fiert sfecla rosie si le oferim luciu cu putin ulei!
Le fierb in apa in care adaug vopseaua si apoi le ung cu ulei
Sunt traditionalista si fac doar oua rosii,nu si de alte culori.Chiar daca nu iese culoarea la fel de intensa ca cea din comert,prefer sa le vopsesc natural.Reteta o stiu de la bunica mea :coji de ceapa rosie,cat mai multe,o sfecla rosie,apa si cateva linguri de otet.Le fac simple sau cu modele,folosesc frunzulite sau floricele pe care le lipesc pe ou si apoi le invelesc in ciorap fin. Pentru starucire le ung de cateva ori cu untura de porc sau cu ulei.
Folosesc vopsea de oua si pentru luciu putin ulei.
Le vopsesc in foi de ceapa, iar pentru stralucire folosesc ulei cu care le ung.
Eu le vopsesc cu coji de ceapa,cu frunze de patrunjel in ciorapi,si apoi le dau cu ulei pt luciu.
Folosesc vopsele din comert iar pentru stralucire folosesc ulei.
N-am folosit coji de ceapa pentru ca nu imi place nuanta pe care o lasa si am folosit doar vopsea din comert, insa anul asta am sa incerc varianta cu sfecla rosie. Iar pentru luciu folosesc un pic de ulei.
eu folosesc o metoda naturala si anume vopsire cu ajutorul cojilor de ceapa, pe acre le decorez cu diferite frunzulite de patrunjel, leustean si marar pt a le da o nota aparte 🙂
Pentru a vopsi diferite frunze pe ouă, puteţi folosi coriandru, ferigă, mărar, cimbru sau mentă. Folosiţi ouă albe, fierte tari. Mai aveţi nevoie de ciorapi de damă nylon tăiaţi, bandă elastică, apă, oţet alb, colorant, pahare mari, în care să încapă oul. Puneţi o frunză pe un ou, apoi înveliţi oul cu ciorapul, ca să o ţină bine lipită. Strîngeţi ciorapul şi răsuciţi, după care puneţi banda elastică. Pentru fiecare vopsire, amestecaţi apa caldă cu o lingură de oţet şi 10 – 20 picături de colorant, în pahar. Cufundaţi oul învelit în nylon în pahar şi lăsaţi-l 4 minute. Scoateţi-l, îndepărtaţi banda elastică, nylonul şi frunza.Apoi pentru luci se da cu putin de slanina sau cu putin ulei.
noi folosim vopsea de oua nu stiam de atatea trucuri , insa am sa incerc si eu sa fiu bio..doar pentru stralucire cu ulei le dam
Imi plac ouale rosii…..
Pentru a vopsi ouale intr-un mod cat mai natural folosesc foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie,care se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu oua,la care am adaugat si putin otet.
Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala cu apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot si se ung cu putin ulei pentru aspect lucios.
Folosesc vopsea din comert si le dau stralucire cu o bucatica de slanina, cu care le ung.
FOLOSESC VOPSEA SI ADAUG PUTIN ULEI PT STRALUCIRE.
Le vopsesc cu vopsea rosie, folosesc frunze de patrunjel apoi le pun intr-un ciorap.
Folosim vopsea de ouă din comerț iar pentru strălucire folosim ulei de floarea soarelui.
Folosim doar vopsea roșie și ulei pentru strălucire
cu sfecla rosie si cu zeama de la urzici ,iar la sfarsit le ung cu o carpa inmuiata in ulei
Folosesc vopsea de oua Gallus in care adaug putin otet apoi ung ouale cu putin ulei ca, cilorile sa prinda viata.
eu le fierb apoi le pictez cu acuarele le fac modele din frunze, floricele si diferite forme geometrice.apoi pt luciu folosesc ulei de floarea soarelui
foi de ceapa pt oranament iar pt roseala folosesc suc de sfecla rosie iar pt starlucire grasime de porc
Le vopsim intr-un mod “traditional”, vechi dar ok si anume in coaja de ceapa, Frunze verzi de papadie, urzica…, cu bucata de ciorap, si cea mai importanta calitate dragostea adaugata sa iese vopsite cum trebuie si sa straluceasca. Sarbatori Fericite tuturor !
noi folosim vospea de oua romaneasca, la plic, din comert, rosie
eu vopsesc ouale fierte cu acuarele la tub in diverse culori, modele
folosesc vopsea din comert ,diverse culori iar pt.luciu ulei
folosesc foi de ceapa,felii de sfecla rosie,frunze de spanac sau de nuc,cafea
iar pentru luciu -folosesc ulei
m-am saturat sa folosesc aceste vopsele din comert,ba chiar unele sunt toxice si se ia de pe oua
Inainte de toate trebuie sa alegi ouale. Sfatul meu este sa alegi pentru vopsit numai oua albe. Pe acestea se prinde cel mai bine culoarea.
Spala-le cu apa calduta inainte de a le pune la fiert. Ouale trebuie sa fiarba la foc mic !!!
Fierbi apa cu praful de vopsea in care adaugi cam doua linguri de otet, si opresti focul; abia apoi adaugi ouale pe care le lasi aproximativ 5 minute in functie de fiecare vopsea in parte.
Pentru ca ouale sa fie stralucitoare, il stergi cu o bucata de tampon de vata imediat ce le-ai scos din vopsea, folosind fie ulei de floarea
eu folosesc vopsea de calitate din comert si apoi le dau stralucire cu ulei:)
Nu vopsesc ouale cu vopsea din comert;eu prepar un ceai de ceapa rosie ,mai concentrat si acolo introduc ouale pe care in prealabil le-am pregatit astfel: le-am spalat,le-am sters bine,le-am inconjurat cu frunzulite de patrunjel sau leustean ( pe fiecare in parte) si le-am strans bine intr-o bucata de ciorap subtire,de dama.In locul frunzei va ramane alb iar restul va prinde o culoare rosiatica.Ouale sunt vopsite astfel natural si arata bine.
Cu coaja de ceapa:
Ingrediente:
foitele de la 1 kg de ceapa rosie
500 ml apa
5 oua
2 linguri de otet
un praf de sare
Coaja de ceapa este cea mai vestita metoda. Se vopseste de la culoare galbena pana la maro inchis.Culoarea depinde de concentratia vopselei. Se fierb cojile la foc incet 15 minute, se lasasa sa se raceasca, se strecoara si se toarna peste ouale fierte. Lasam ouale in vopsea pana se primeste culoarea dorita. b)Luam o crenguta mica de patrunjel,( frunza de trifoi, marar) fixeaz-o pe ou, apoi dintr-un ciorap de nailon vechi, taie o bucata si inveleste oul bine, astfel incat sa nu se miste (se leaga la ambele capete). Pune oul in vopsea si cand crezi ca ai obtinut culoarea dorita, scoate-l si lasa-l sa se usuce. Dupa ce s-a uscat bine, indeparteaza bucata de nailon.
Pentru stralucire le ung cu untura sau ulei.
Eu folosesc sfecla rosie pentru culoarea rosie si coji de ceapa galbena pentru galben,stralucire le dau cu o bucatica de slanina
Buna,
Anul acesta vreau sa incerc sa le vopsesc cat mai natural posibil:
– apa de la ceapa rosie fiarta pt rosu
– cumin pentru galben
– apa de la Frunze verzi stoarse pt verde
Luciu cu un pic de slanina 🙂
Pentru a avea oua frumoase de Paste eu folosesc la vopsit cojile de ceapa rosie,cam 5 cepe mari pentru 12-15 oua rosii.Pentru stralucire le ung cu ulei.
daca puteam sa va trimit o poza…
le-am infasurat cu hartie creponata si apoi inmuiate in otet. au iesit deosebite.
Puteți să ne trimiteți poze. dacă primim suficiente, vom face și o expoziție cu cele mai reușite ouă de Paște.
Folosesc sfecla rosie pentru rosu, turmeric pentru galben, afine pentru mov-visiniu si cateodata si varza rosie si daca diluezi cu lapte iese un mov deschis, morcovi si coji de portocala pentru portocaliu, diverse verdeturi pentru verde, intr-un an am incercat si cu zmeura congelata si am ajuns la un rozaliu 🙂
Buna!
Eu folosesc coloranti din comert, doar culoarea rosie. Ouale cu coaja alba le fierb 5-6 minute. Apoi pun pe fiecare ou cate o frunza verde (de capsuni, trifoi, hatmatuchi, etc), se cuprinde oul cu tot cu frunza cu o bucata de dress fin care se leaga bine la capat. Se pun ouale in vopsea rosie, unde le lasam 4-5 minute. Cand le scoatem, indepartam bucata de dress si frunza, in locul careia va ramane alb (unde a fost frunza va fi alb, restul oului va fi rosu). Pentru stralucire se ung cu untura sau cu ulei.
Paste fericit!
Eu am vopsit astazi o parte din oua cu vopsea din comert iar cealalta parte cu, coji de ceapa.
Eu folosesc cojile de ceapa pentru vopsit, iar pentru model pun frunzedepatrunjel acoperind oul cu un ciorap. Cand oule sunt gata le dau cu ulei pentru luciu
folosesc vopsea din comert si le ung cu ulei pentru stralucire
folosesc vopseaua din comert, la cele pentru copii le gatesc cu cateva atipilduri, luci il dau cu ulei
Noi vopsim ouale naural cu sfecla rosie si frunze de ceapa rosie.
foi de ceapa si stralucire cu o bucata de material imbibat cu ulei
Folosec foi si coaja de ceapa rosie si loe ung cu grasime
Din pacate, timpul nu-mi permite sa incerc solutii naturale pentru vopsit, dar am ales 4 culori de vopsea lichida pe care o dizolv in apa cu otet. La final,ung ouale cu ulei pentru a le oferi un plus de stralucire
pt oua vopsea lichida si le ung pt luciu cu untura
cojile de ceapa pentru vopsit si le dau stralucire cu ulei
Vopsea din comert, nu am stiut ca exista metode naturale, dar l ung cu ulei, deci partial natural.
Vopsesc o parte din oua cu Coji de ceapa si le ung apoi cu ulei
Stiu de la mama de vopsitul cu coji de ceapa, dar nu imi ies prea bine.
Uleiul il folosesc pentru uns.
Folosim frunze de verdeata pentru decor si ulei pentru stralucire
Pentru culoarea rosie sfecla rosie,pentru mov varza rosie,galben frunze de ceapa!
folosesc vopasea iar pentru stralucire putin ulei.
IN FIECARE AN ; IN JOIA MARE ; IMPREUNA CU BUNICA MEA VOPSIM OUALE CAT MAI TRADITIONAL POSIBIL . NOI FOLOSIM COJILE DE LA CEAPA SI FLORILE DE TEI ; PENTRU MODELE STRANGEM DIN GRADINA FRUNZULITE DE TRIFOI SI PENTRU LUCIU LE UNGEM CU SLANINA .
Eu folosesc vopseaua din comert dar si cojile de ceapa rosie;ca si ornament- fruntulite(verdeata),iarla urma le sterg cu ulei sau grasime.
Vopsesc o parte din oua cu Coji de ceapa si le ung apoi cu ulei
Eu folosesc hartie creponata si pentru luciu le ung cu ulei.
Le ung cu putin ulei pt stralucire
Pt luciu folosesc ulei
Le dau. Cu ulei
Vopsesc ouale cu coji de ceapa, apoi le ung cu putina slanina.
Si noi folosim coji de ceapa. Si de la alba si de la cea rosie. Nu conteaza. Fierbem ouale mai mult pana obtinem o culoare bordo. De regula verificam cu o lingura de lemn ca sa nu le zgariem. Nu as putea spune exact cat le fierbem. Daca le scoatem mai devreme au o culoare maronie, dar asa au o culoare visinie inchisa foarte frumoasa.
foile de ceapa rosie sunt minunate pentru inrosirea oualelor, iar untura de porc confera stralucire si o lumina aparte.
Pentru vopsirea oualor folosim coji de ceapa; le dam stralucire ungandu-le cu o bucata de slanina. Pentru model, mai apelam si la frunzulite pe care le “imprimam” pe suprafata oului.
La fel ca multa lume, folosesc coji de ceapa pentru vopsit si slanina pentru luciu.
Eu imbin metodele tradionale cu cele moderne in aceelasi timp, pentru colorare fierb cojiile de ceapa rosie iar pentru stalucire putina slaninuta de porc iar pentru modele pun actibilduri astfel obtin oute sic si fara prea multe chimicale in compozitie !
eu folosesc numai vopsea de oua si k sa straluceasca sterg ouale cu ulei
Folosesc vopsea din comert.
vopsesc ouale cu coji de ceapa ,iar pentru a obtine un model folosesc frunze de leustean, si pentru a le da stralucire le ung cu o bucata de slanina .
eu folosesc metoda chimica cu vopsea din comert ,stiu ca nu e tocmai sanatoasa dar eu cred ca e mai rapida
oualele se degreseaza cu apa si otet ca sa prinda culoarea mai bine. vopsea folosesc din comert intotdeauna rosie si pentru stralucire am o carpa cu ulei sau untura.
noi am folosit coji de ceapa galbena si rosie
anul acesta le-am vopsit numai în roşu, cu vopsea la plic şi strălucirea, am obţinut-o cu ulei de măsline.
Pentru a vopsii ouale folosesc coji de ceapa (rosie sau alba) sau coji de nuca, iar pentru a le da stralucire le ung cu ulei. Anul acesta chiar le-am incondeiat cu ceara de albine. Sunt superbe.
Ne place, să purtăm haine, confecţionate din fibre naturale, ne mobilăm casa în materiale luate din natură, conducem maşini ecologice, consumăm alimente organice, iniţiem măsuri pentru reciclarea deşeurilor…, atunci, de ce, să nu folosim substanţe naturale şi pentru colorarea ouălor de Paşte?!
Acest lucru poate fi amuzant, interesant, mai ales, dacă este implicată întreaga familie. Este posibil, să dureze ceva mai mult, dar, timpul petrecut, alături de cei dragi, şi rezultatul muncii, în echipă, vor compensa întreg efortul.
Vopsirea naturală a ouălor, folosind legume proaspete sau conservate, condimente, fructe… nu necesită multe cunoştinţe sau experienţă, implică, cel mult, trei ingrediente şi oferă posibilitatea de a încerca noi combinaţii pentru obţinerea unor rezultate surprinzătoare.
Există două metode de vopsire a ouălor, folosind aceste substanţe naturale: la rece sau fierbinte.
Dintotdeauna, se vopseau ouăle de Paşti, în culoarea roşie, culoare obţinută din cojile de ceapă roşie (sau, mai nou, din zmeură sau frunze de măr sălbatic).
Este extrem de simplu, culoarea – plăcută si foarte intensa, poate nu atât de roşie, ca o vopsea chimică, însă, foarte naturală -, nu pătrunde în ou şi nu ne afectează cu nimic sănătatea.
Culoarea albastră se obţine cu varză roşie, procedând, exact, la fel, iar culoarea galbenă se obţine cu şofran.
Alte culori „de încercat”, ouăle, rezultate, fiind incredibil de frumoase sunt: roz – sfecla feliată din conservă (rece); albastru – varza roşie (fierbinte, apoi, rece); coral – foiţe de ceapă aurie; galben auriu – turmeric (curcuma) (fierbinte); maron cald – cafea (fierbinte); verde: urzici si spanac ; verde pal – ceai de muşeţel (fierbinte); verde gălbui – spanac (fierbinte, apoi rece); galben pal – morcov (fierbinte); gri-violet – afine (fierbinte); ruginiu – boia (fierbinte), bej: muguri de plop ori de nuc.
Dacă nu vrei, ca ouăle sa fie colorate uni, atunci, se pot aplica metodele bunicii, pentru a crea diverse modele „home – made”, astfel:
– frunze de leuştean, pătrunjel, ferigă, orice frunză, având un model frumos; acestea se lipesc pe oul nevopsit, apoi, oul este „împachetat” în tifon sau într-un ciorap subţire de mătase, care se leagă la capete, şi se introduce în vopseaua naturală;
– se pot achiziţiona pergamente, pentru a transforma ouăle într-un fascinant val de culori; se utilizează la fel, ca, în cazul frunzelor: se lipeşte pergamentul, se leagă, apoi, se introduce in vopsea;
– în sfârşit, dacă ai talent, atunci, există posibilitatea realizării de picturi, prin folosirea unor vopsele speciale.
Pentru ca ouăle sa fie strălucitoare, ultimul pas, în vopsirea lor este luciul, care se aplică cu ajutorul unui tampon de vată, imediat ce au fost scoase din vopsea – se utilizează, fie, ulei de floarea soarelui, fie, puţină untură.
am folosit produse din comert iar pentru luciu am folosit sunca.
Eu vopsesc ouale folosind foile de ceapa asa cum am invatat de la bunica mea. Pentru stralucire le sters cu o carpa imbibata in ulei
De multi ani, am renuntat la vopseaua artificiala din comert si am spus DA naturalului, adica cojilor de ceapa de care ne ajutam pentru a da culoare oualor.