Maini uscate in sezonul rece? Apeleaza la urmatoarele solutii

Data: 20.11.2013
Maini uscate in sezonul rece? Apeleaza la urmatoarele solutii

Pielea sensibilă a mâinilor se numără printre primele victime ale frigului și vântului iernii. Dermul se înroșește, se usucă și crapă, dând naștere la disconfort. O mare parte a problemei o reprezintă aerul uscat, atât din locuințele încălzite cât și de afară, care evaporă uleiurile naturale din piele. Gerul si alimentația mai limitată din timpul iernii au și ele un cuvânt de spus.

Există din fericire o multitudine de soluții pentru a îngriji mâinile pe timpul iernii, iar multe dintre acestea sunt mai mult decât accesibile.

Hidratează pielea frecvent

O mare parte dintre simptomele amintite mai sus sunt cauzate de distrugerea straturilor superioare ale pielii, care conțin un amalgam de proteine, lipide și uleiuri. Rehidratând pielea suficient, această barieră se menține puternică, iar celulele afectate se regenerează rapid. În acest sens aplică o cremă hidratantă de 5-6 ori pe zi (asigură-te că ai mereu o cremă la îndemână), pentru o protecție 24/7.

Este extrem de important să utilizezi produsele hidratante și înainte de culcare, iar dacă problema este serioasă poți dormi cu mănuși subțiri de bumbac pentru a menține umiditatea pielii.

Alege creme care conțin ingrediente recunoscute pentru proprietățile lor speciale în îngrijirea dermului. Vorbim aici despre untul de shea, ce înmoaie și protejează pielea deteriorată, uleiul de măsline, aloe vera, uleiul de argan sau de jojoba.

Prevenția, la fel de importantă

De cele mai multe ori problema mâinilor uscate pe timp de iarnă poate fi prevenită fără prea mult efort. În primul rând este important să să evităm spălarea excesivă a mâinilor, mai ales atunci când folosim săpunuri și detergenți ce usucă. Temperatura apei trebuie și ea să fie potrivită, călduță și nu fierbinte.

Un alt sfat ușor de urmat este să porți mănuși în momentul în care ieși din casă. Vei limita astfel pe cât posibil contactul pielii sensibile cu mediul neprimitor și vei încetini pierderea umidității. Există soluții și pentru aerul uscat de acasă – folosește un umidificator de cameră. Vei observa rapid diferența, atât la nivelul pielii cât și al căilor respiratorii.

Unghiile au și ele nevoie de o protecție specială, deoarece acestea pot deveni rapid casante și decolorate pe timpul iernii. Începe cu tratarea cuticulelor, de a căror sănătate depinde vigoarea unghiei. Poți folosi seruri speciale dar și uleiuri hidratante.

Lacul de unghii folosit în exces poate grăbi dezhidratarea și agrava anumite probleme. Încearcă să-l folosești cu moderație.

În cazul în care problemele nu se ameliorează nici după ce ai folosit produse ce hidratează și regenerează pielea,s-ar putea ca lucrurile să fie mai serioase (eczeme, psoriazis), caz în care este necesară intervenția unui medic dermatolog.

Comentariul tau