Piele iritata pe timp de iarna? Hidratarea este raspunsul

Data: 08.01.2015
Piele iritata pe timp de iarna? Hidratarea este raspunsul


Frigul iernii, combinat cu aerul uscat din locuinte, este unul dintre factorii care in aceasta perioada ne fac sa ne confruntam cu un ten iritat, pete rosii si mancarime. Problemele apar de regula din cauza pierderii uleiurilor  protectoare ale pielii, iar cea mai la indemana solutie este aplicarea unei creme hidratante pe fata, maini si buze, de mai multe ori pe zi.

Verificati tot timpul etichetele si alegeti produse organice, fara ingrediente care v-ar putea agrava iritatiile sau v-ar putea provoca alergii.

Nu uitati nici de protectia solara, in special daca aveti un ten deschis. Chiar daca este iarna, razele soarelui pot cauza inca arsuri si pot accelera imbatranirea tenului, fiind recomandata folosirea unei creme BB sau a unei lotiuni cu factor SPF potrivit.

De asemenea iarna tindem sa apelam la bai fierbinti pentru a uita de gerul de afara. Acestea au insa si efecte secundare, indepartand uleiurile naturale care mentin pielea sanatoasa si inrautatind iritatiile si problemele dermatologice. Solutia este ca dupa fiecare baie sa aplicati o crema sau o lotiune cu un puternic efect de hranire si hidratare, care va fi absorbita rapid si va impiedica aparitia problemelor.

Un alt  factor cauzator de probleme care poate fi eliminat destul de usor este  aerul uscat din casa. Solutia in acest caz este un umidificator de camera, care va ajuta sa aveti si un sistem respirator mai sanatos.

 

Comentariul tau